Mosonmagyaróvári SNI fogászat

Győr-Moson-Sopron megye
9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2-4.

Terápiák

SNI fogászat,

Megnézem 0 Ft

Fejlesztő összesített értékelése

  • Csak a fejlesztést elvégzők értékelhetik a fejlesztéseket
  • Az értékelést egy független fél - mi - kérjük be, így valós véleményen alapulnak.
Megnézem az értékeléseket

Mosonmagyaróvári SNI fogászat bemutatkozása

A fogászat projekt 2008 novemberében indult.
A fogyatékkal élő gyermekek fogászat ellátását biztosító rendelő speciális igényeknek megfelelő átalakításához támogatást kérve, a Karolina Kórház Rendelőintézet felkereste a klubunkat, miután már több alkalommal nyújtottunk segítséget a kórháznak, elsősorban orvosi felszerelések beszerzéséhez. A klub tagsága egyöntetűen és nagy lelkesedéssel sorakozott fel e nemes és karitatív cél
megvalósítása érdekében. Elképzelésünk szerint egy ilyen projektet a világ csaknem valamennyi Rotary klubja a zászlajára tűzhetné, vagyis világprogram lehetne, hiszen a probléma nem lokális, sőt nem csak a régióban jelentkezik. A Kórház és a Rotary Club Mosonmagyaróvár közöt egyeztetést követően sor került egy együttműködési megállapodás aláírására, amelyben a felek rögzítették, hogy ha a Rotary klub támogatásával sikerül a feltételeket megteremteni, a Kórház nemcsak a fogyatékkal élő gyermekek, hanem a fogyatékkal élő felnőttek ellátását is felvállalja, azaz teljessé teszi a fogyatékkal élő emberek fogászat ellátását, előtérbe helyezve a fogmegtartó tevékenységet. A Rotary közreműködésével elkészültek a tervek, melyeket az ÁNTSZ, mint illetékes szakhatóság elfogadott. Ez megnyitotta a lehetőségét a projekt közvetlen előkészítésének. Elkészítetük a költségvetést, ami szerint a projekt teljes forrásszükséglete 25 000 000,- Ft. Ennek az összegnek az összegyűjtését a Rotary Club Mosonmagyaróvár vállalta. Az összeg azonban messze meghaladta a klub lehetőségeit, ezért hazai és külföldi partnerklubok segítségét kértük. Az eddigi legnagyobb volumenű projektünk megálmodói dr. Budaházy György és Eőry Ferenc voltak, sikeréhez a klubtagság és a helyi vállalkozók is nagyban hozzájárultak.
Végül a klub kezdeményezésére a Karolina Kórházban mintegy nyolcmillió forintos beruházással kialakított szakrendelőt 2009. október 16-án adtuk át, ami a régióban is egyedülálló.
Két éves előkészítés után, a válság közepette valósítottuk meg legnagyobb projektünket.