Pszichodráma

Fejlesztés jellemzői

  • Típus: Viselkedésterápia, magatartásfejlesztés
  • Forma: közepes csoport (4-6 fő)
  • Milyen problémára: Magatartás- és szociális zavarok (F91-92), Szociális zavarok, magatartászavar (ADHD, ADD) (F90.1-90.8), Pszichológiai fejlődés rendellenésegei (F89-90), Szorongásos zavarok (F 93.1), Autizmus (F84), Figyelem és koncentrációs zavar
  • Hány éves kortól: 5-7, 7-9, 9-12, 12-18
  • Fejlesztési napok:

Fejlesztő összesített értékelése

3 500 Ft
áraink bruttó árak

A gyermek-pszichodráma csoportban a gyerekek egy mesés csodavilágban találják magukat, ahol két csoportvezető segítségével közösen találnak ki történeteket, majd valódi jelmezekbe bújva el is játsszák azokat, egy közös alkotó folyamat részesévé válva ezzel. 


A szerepjáték élménye a gyerekekben felszabadulást, örömet okoz és olyan eszköz, amely hozzásegíti őket énképük módosításához, felszabadítja a kreativitást, bővíti a szerep -repertoárt, katartikus élményekhez juttatja őket, s ezáltal énerősítő, személyiségfejlesztő hatása van. A csoporttevékenység célja, hogy a gyerek képes legyen változatos szerepekbe beleélni magát, hogy megvalósítsa egyéniségének, személyiségének eddig rejtett lehetőségeit, dimenzióit, és segít a gyerekeknek az önállósodásban, függetlenedésben. A csoportélmény előmozdítja a kölcsönös megértés, elfogadás, együttműködés légkörének kialakulását is, emellett kiválóan alkalmas olyan életkori sajátosságokból fakadó elakadások feloldására, mint a testvérféltékenység, szeparációs szorongás, beilleszkedési problémák, félénkség, agresszió. 
A foglalkozások heti rendszerességgel, a tanév rendjét követve (októbertől májusig) zajlanak, az óvodai-iskolai szüneteket figyelembe véve.
A csoport indulását megelőzi a szülőkkel való interjú, valamint a gyermekkel való rövid ismerkedés, mely segíti a csoportvezetőket a gyerekek sajátosságainak megismerésében, a csoport ideális összeállításában. A foglalkozássorozat folyamán a szülőknek lehetőségük van egyéni konzultációra, melynek keretében visszajelzést adunk a gyermek fejlődéséről.
A csoportokat pszichológusi végzettséggel rendelkező, a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület rendjében képződött gyermekjáték-dráma vezetők tartják.