Logopédiai iskola

Fejlesztés jellemzői

  • Ingyenes / állami
  • Típus: Iskolák, óvodák, tankörök, előkészítők
  • Forma: Közepes csoportos (6 -12 fő)
  • Milyen problémára: Diszlexia (F81.0), Diszgráfia (F81.1), Diszkalkulia (F81.2), Dadogás (F98.5), Beszédészlelési és beszédmegértési zavar (F80.9)
  • Hány éves kortól: 5-7, 7-9, 9-12, 12-18
  • Fejlesztési napok:

Fejlesztő összesített értékelése

0 Ft
áraink bruttó árak

Budapest II. kerületében, festői környezetben található a Palotás Gábor Általános Iskola. Az intézmény beszédsérült és tanulási zavarral küzdő gyerekek általános iskolai oktatását-nevelését biztosítja 9 évfolyamon, elsősorban fővárosi gyermekeknek.

Az intézmény épülete szép, családias hangulatú, 2003-ban teljesen felújította Fővárosi Önkormányzat. Ekkor bővült egy új épületrésszel is, mely helyt ad a tágas, modern tornateremnek.  Tantermeink barátságosak, jól felszereltek, fejlesztőhelyiségeink ideálisak az egyéni  és kiscsoportos fejlesztésekhez.

Az épületet nagyméretű park és játszóudvar veszi körül, ahol biztosított a gyermekeknek a napközbeni levegőzés és a mindennapos testnevelés lehetősége.

Intézményünk hosszú évtizedek óta foglalkozik sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulóinkat a Beszédvizsgáló Országos Szakértői és Rehabilitációs Bizottság, és a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság javaslata alapján vehetjük fel. A beszédsérült és tanulási zavarral diagnosztizált általános iskolás tanulók számára a kommunikációs, a beszélt- és írott nyelv nehézségeit kompenzálva, gyógypedagógiai alapelvek mentén, egyénre szabott, differenciált módszerrel segítünk az olvasás- írás- és a számolás elsajátításában. A későbbi sikeres tanulás érdekében az első évfolyam elsajátítására 2 tanév áll a gyermekek rendelkezésére.

Sajátos nevelési igényüknek megfelelően alacsonyabb csoportlétszámot (5-13 fő/csoport) és több felzárkózási lehetőséget biztosítunk. Sokféle szakképesítésű kollégáink intenzív anyanyelvi-, illetve logopédiai fejlesztéssel támogatják a tanulókat a sikeres tanulmányok érdekében. Kiemelten nagy hangsúlyt helyezünk a nagy- s finommozgások, továbbá a beszélt anyanyelv fejlesztésére.

Intézményünk erős szakmai alapokon nyugvó, dinamikus, barátságos környezetet biztosít az ide járó tanulóknak. Célunk, hogy a kommunikációban, vagy a tanulásban nehézséggel küzdő gyermekek is boldogan, sikeresen sajátíthassák el az általános iskolai tananyagot, és bátran indulhassanak neki középiskolai tanulmányaiknak.