pár-, egyéni- és családterápiás szolgáltatás

Budapest
1093 Budapest, 1093 Budapest, Lónyay u. 19.

Fejlesztés jellemzői

  • Egyéni
  • Ingyenes / állami
  • Típus: Szülői képzések, pár és családterápiák
  • Forma: egyéni, kiscsoportos (1-3 fő)
  • Milyen problémára: Magatartás- és szociális zavarok (F91-92), Enyhén értelmi fogyatékos (F70.0), Középsúlyosan értelmi fogyatékos (F71.0), Súlyosan értelmi fogyatékos (F72.0), Iskolai képességek kevert zavara (F81.3), Kevert specifikus fejlődési zavar (F83), Centrális diszláliák (F80.0), Szenzoros integrációs zavar, Gyermekkori autizmus (autismus infantilis), Rett-szindróma (F8430), Pszichológiai fejlődés rendellenésegei (F89-90), Szorongásos zavarok (F 93.1), Kötődési zavarok (F94), Autizmus (F84), Látássérült
  • Hány éves kortól: 2-5, 5-7, 7-9, 9-12, 12-18
  • Fejlesztési napok:

Fejlesztő összesített értékelése

400 Ft
áraink bruttó árak

A fogyatékos emberek és családjaik számára pár-, egyéni- és családterápiás szolgáltatást biztosítunk. Magas színvonalú, ugyanakkor megfizethető segítséget nyújtunk a családok számára terápiás vagy konzultációs alkalmak biztosításával.
A terápiás üléseken vagy konzultációs alkalmakon az egész család, a párok együtt vagy egyénileg vesznek részt, az alkalom jellegétől és a folyamattól függően. Az üléseken közösen dolgozva, egymást támogatva, „egymáshoz hidakat építve” jutunk el a problémás helyezetek megértéséhez, és a kliensek számára legjobb megoldás megtalálásához. Abban támogatjuk és erősítjük a hozzánk fordulókat, hogy legyenek képesek a változáshoz szükséges lépéseket megtenni és saját sorsuk alakítását ismét kezükbe venni. Elsősorban lelki-, életvezetési problémák megoldására, rendezésére szolgál a családterápiás szolgáltatás és a konzultáció. A terápia, illetve konzultációs alkalmak során a családtagok és/vagy a pár tagjai együttes erővel – terapeuta kollégák segítségével – azon dolgoznak, hogy feltárják, hol lehetne változtatni a kialakult helyzeten, milyen belső-külső erőforrásaik vannak a változás elérése érdekében, amelyeket mozgósítva meg is tudják tenni a szükséges lépéseket. A problémát végül a kliensek oldják meg, terapeuta kollégáink vezetése és támogatása mellett.

Segítséget tudunk nyújtani többek között a
• életciklusokban való elakadás esetében, pl. a fogyatékossággal való szembesülés, diagnózisközlés traumája, óvodai-, iskolai elhelyezés dilemmái, fiatal felnőtt fogyatékos családtaggal kapcsolatos problémák, felnőtt fogyatékos családtag életének rendezésével kapcsolatos problémák
• fogyatékos gyermekeket örökbefogadó-, befogadó családok problémáiban
• fogyatékos és ép gyermekek együttnevelésének kihívásaival kapcsolatban
• nevelési nehézségek esetén.

Jelentkezés és további információk:
Telefon: +36 20 220 8687 (Hétfőn 14.00-17.00-ig és pénteken 9.00-17.00-ig diszpécserünk személyesen, ettől eltérő időpontban üzenetrögzítő fogadja hívásaikat.)