Huple®-program

Fejlesztés jellemzői

  • Egyéni
  • Ingyenes / állami
  • Típus: Mozgásfejlesztés
  • Forma: egyéni, kiscsoportos (1-3 fő), közepes csoport (4-6 fő)
  • Milyen problémára: Éretlen mozgás, koordináció, Idegrendszeri éretlenség, Szenzoros integrációs zavar, Gyermekkori autizmus (autismus infantilis), Megkésett mozgásfejlődés, eltérő fejlődés, Figyelem és koncentrációs zavar
  • Hány éves kortól: 2 alatt, 2-5
  • Fejlesztési napok:

Fejlesztő összesített értékelése

0 Ft
áraink bruttó árak

Speciális, egyensúlyt, mozgáskoordinációt és testtudatot fejlesztő torna már járni tudó, de még nem óvodás gyermekeknek. A foglalkozásokon kiemelt szerepet kap a Huple® mozgás- és koordinációfejlesztő eszköz, amelyet központi idegrendszeri sérült gyermekek rehabilitációjában is sikerrel használ az alapítvány.

A kisgyermekek leginkább játékosan motiválhatók az aktív mozgásra, az ő esetükben tehát olyan eszközökre van szükség, amelyek kellően motiválóak, egyben biztonságosak, önálló kisérletezésre is lehetőséget adnak, és így növelik a foglalkozások hatékonyságát. Az alapítvány orvosigazgatója, Dr. Schultheisz Judit 2006-ban szabadalmaztatta a Huple® gömböt, amely regisztrált orvostechnikai eszköz, amely sokrétű fejlesztő hatással bír. A Huple® koragyermekkortól különböző testhelyzetekben mozgásra és aktivitásra késztet, játékosan segít megéreztetni a testsúly  áthelyezését, a törzs aktív stabilizációját, ami a jó egyensúly és a harmonikus mozgáskoordináció alapja.

A foglalkozásokat kis létszámú, korosztályokra bontott csoportokban tartjuk, szakember vezetésével. Délelőtt az édesanyával otthon lévő kicsiket, míg délután a már bölcsödéseket várjuk. A játékos feladatok során képet kapunk a gyermek idegrendszeri érettségéről, egyensúlyi és szem-kéz koordinációs ügyességéről is, így az esetleges apróbb eltérések korrigálásában a szakember egyénre szabott izomerősítésre, tartásjavításra ösztönző feladatokkal segít. A közös mozgás öröme a kisgyermekek szociális érését is szolgálja, örömteli perceket szerezve a család számára.